QUI SOM

LA NOSTRA HISTÒRIA

L'any 2005 un grup de veïns i d'estiuejants de Tavertet, engrescats per en Joan Vilella, van decidir crear una Colla Gegantera.

En Joan Vilella va aconseguir que l'ajuntament cedís els Gegants que s'havien construït l'any 1998 per iniciativa de la Comissió de Festes amb la Maria Molina i l'Estrella Sanglas al cap davant.

https://sites.google.com/a/gegantersdetavertet.org/principal/la-colla/El%20dia%20del%20seu%20bateig.jpg?attredirects=0

Al principi tan sols es participava en les Trobades Geganteres dels pobles veïns, però cada cop ens hem anat engrescant a participar en Trobades a pobles cada cop més allunyats del nostre, fins i tot de la Franja.

Per poder fer-ho era imprescindible disposar d'un sistema de transport dels gegants, cosa que vàrem solucionar l'any 2010 amb la compra d'un remolc amb diners aconseguits per la mateixa colla.

Des d'aquí volem mostrar el nostre agraïment al Pere Pajarols que durant molt de temps i de manera completament desinteressada ens ha deixat la seva camioneta pel transport dels gegants fins que no vam aconseguir el remolc.

https://sites.google.com/a/gegantersdetavertet.org/principal/la-colla/IMG_8217.JPG?attredirects=0

L'actual colla està formada per 14 adults i 5 infants, un dels nostres trets del que n'estem molt i molt orgullosos, és que per ballar la geganta sempre hem pogut comptar amb noies, la primera va ser la Viky després si van afegir la Natàlia i la Paz, i avui en dia la Natàlia i la Meritxell.

Elles no són les úniques geganteres que ho fan, però no n'hi ha gaires, des d'aquí volem encoratjar a les noies de les altres colles que s'engresquin a provar-ho.

L'any 2017 amb el suport i complicitat de l'ajuntament vàrem crear un cineclub el: CINECLUB GEGANTERS DE TAVERTET amb l'objectiu de dinamitzar la vida cultural de Tavertet.