1a Mostra de Cinema Català a Tavertet

CINE CLUB GEGANTERS DE TAVERTET

CINEMA CATALÀ A TAVERTET


1a Mostra de Cinema Català a Tavertet

Manifest

A la gala d'enguany de lliurament dels IX Premis Gaudí que atorga L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes la seva presidenta Isona Passola va manifestar la necessitat de promocionar el Cinema Català i que es pugui veure a tot el territori.

Tavertet i el Collsacabra també és territori, per la nostra situació geogràfica estem a gairebé 30 km de qualsevol sala de cinema, això representa fer més de 60 km entre l'anada i la tornada per poder anar a veure cine, amb la dificultat afegida que representa la conducció per les nostres carreteres amb molts dies amb boira i durant l'hivern amb glaçades importants.

Des de la Colla Gegantera de Tavertet com associació cultural sense afany de lucre, compromesa des de la seva fundació en la difusió de la cultura catalana volem acceptar el repta que ens proposa l'Acadèmia i volem fer arribar les pel·lícules del Cinema Català a Tavertet i per extensió a tot el Collsacabra.

Vàrem presentar el projecte a l'Ajuntament de Tavertet i ha estat molt ben acollit, com sempre la dificultat de tirar-ho endavant serà l'econòmica.

El projecte consisteix: 

  • Fer una Mostra de pel·lícules representatives del Cinema Català durant els mesos d'estiu (si el temps ho permet en format Cinema a la Fresca).
  • Durant tot l'any una projecció mensual d'una selecció de les pel·lícules del Cinema Català que hagin obtingut algun premi Gaudí.

Per poder realitzar-ho des de la Colla Gegantera de Tavertet hem iniciat els tràmits per poder crear un Cine Club federat a la Federació catalana de Cine Clubs.


Us presentem la programació d'aquest any:

Començarem aquest estiu fent tres projeccions a la fresca de tres pel·lícules que ens han semblat representatives del bon cinema català:

  • Dissabte 22 de juliol: PA NEGRE guanyadora de 13 premis Gaudí l’any 2013 entre ells el de millor pel·lícula  en llengua catalana i millor director i també sobretot perquè una de les escenes més impactants de la pel·lícula  va estar enregistrada al nostre poble.
  • Dissabte 5 d’agost: INCERTA GLÒRIA d’Agustí Villaronga el mateix director de Pa Negre, estrenada aquest any amb immillorables crítiques i que ens posa sobre la taula la crua realitat de la guerra civil viscuda a la rereguarda.
  • Dimarts 22 d’agost: LES AVENTURES DE TADEU JONES, pel·lícula d’animació que va guanyar el V Premi Gaudí a la millor pel·lícula d’animació i als millors efectes especials/digitals.

Si aquesta Mostra té bona acollida i ens en sortim econòmicament l’any vinent ens plantejarem una 2a Mostra de Cine Català que cobreixi els caps de setmana entre la Trobada Gegantera (3r dissabte de juliol) i la Festa Major (4t cap de setmana d'agost) i si trobem els suports necessaris tant institucionals com privats mantenir durant tot l'any, un cop al mes, una programació estable de Cinema Català.

Tavertet a 14 d’abril de l’any 2017

Fes clic per descarregar el Manifest

Llegeix la crònica de la presentació

Llegeix la crònica publicada al nou9

Segueix aquest enllaç per accedir a les imatges de la presentació del projecte.