PRESENTACIÓ 1a MOSTRA DE CINEMA CATALÀ A TAVERTET

PRESENTACIÓ DE LA 1a MOSTRA DE CINEMA CATALÀ A TAVERTET
https://sites.google.com/a/gegantersdetavertet.org/principal/presentacio-1a-mostra-de-cinema-catala-a-tavertet/LOGO%20PRESENTACI%C3%93.jpg


El dissabte 22 de juliol a les deu de la nit a la plaça nova de davant de l'ajuntament i amb la presència del Sr. Àlex Gorina, es va presentar el projecte  CINEMA CATALÀ A TAVERTET amb una molt bona acollida per part del públic assistent.

La presentació del projecte va anar a càrrec de:
  • El Sr. Carlos Valero vocal de cinema de la Colla Gegantera que va explicar com havia anat la gestació de la idea de portar de manera estable el cinema Català a Tavertet i per extensió a tota la comarca del Collsacabra i va agrair la complicitat de l'ajuntament amb el projecte, fent-lo viable tècnicament.

  • El Sr. Albert Prado 1r tinent d'alcalde de l'ajuntament de Tavertet, va agrair a la colla Gegantera la implicació amb la vida cultural de Tavertet i va posar de manifest la implicació de tots els regidors en el projecte.

  • I finalment el Sr. Àlex Gorina va parlar sobre la situació del Cinema Català i de la importància que té per la normalització cultural del país, es va queixar de què la notícia del dia fos que el Tribunal Constitucional s'havia carregat el cànon digital que pagaven les operadores d'internet i que servia per finançar els projectes audiovisuals de la indústria cinematogràfica catalana.
    També va posar de manifest el bon moment que viu el món creatiu del cinema a casa nostre amb nous joves molt ben formats i molt talentosos amb reconeixement internacional.
    I va fer-nos reflexionar sobre la possibilitat que nosaltres com a espectadors també hàgim fallat al món del cinema.
    Finalment va encoratjar-nos a tirar endavant el projecte.
A continuació es va projectar la pel·lícula PA NEGRE  amb una molt bona acollida, van assistir a l'acta 42 persones adultes i 12 menors de diferents edats.

Accediu a les imatges de l'acte seguint aquest enllaç

Accedeix a la crònica publicada pel nou9